Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

CHP'den kapatılan belde belediyeleri açma sözü

CHP

Kapatılan belde belediyelerinin haklarının, CHP iktidarında iade edileceği bildirildi.

Kapatılan belde belediyelerinin haklarının, CHP iktidarında iade edileceği bildirildi.
CHP Balıkesir Milletvekili Havutça, "Kapatılan belde belediyeleri tekrar açacağız" sözü verdi.
CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ve beraberinde Balıkesir Büyükşehir ile Bandırma Belediye Başkan adaylarının hazır bulunduğu seçim çalışmaları için geldikleri Edincik Beldesi`nde halka hitaben yaptıkları açıklamada, Büyükşehir statüsünden dolayı AKP hükümetinin mahalleye dönüştürdüğü belde ve köylerin tüzel kişiliklerinin yerel seçimlerden sonra CHP iktidara geldiği gibi iade edileceğini, belediyelere geçen mera ve ortak tarlalarının yalnız köylü için kullanılacağı sözünde bulundular.
Belediyesi kapatılan Edincik`te infial var
CHP`li belediye başkan adaylarının Edincik ve köylerine yaptığı ziyarette halk adeta coştu.
CHP heyeti gördükleri ilgi karşısında şaşkınlık yaşarken, CHP`lilerin Edincik ziyaretinde DYP Balıkesir eski Milletvekili Hüseyin Balyalı`nında destek verenler arasında yer alması dikkat çekti.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sami Sözat ile Bandırma Belediye Başkan adayı Dursun Mirza, Edincik beldesi ve köylerinde de sevinçle karşılandı.
Büyükşehir belediye başkan adayı Sami Sözat ve Bandırma belediye başkan adayı Dursun Mirza, yeni yasayla birlikte belde hakkı ellerinden alınan ve Bandırma`nın mahallesi haline dönüştürülen Edincik`te mera ve ortak tarlaların belediyeye devrolunduğunu, fakat Edinciklilerin mera ve ortak tarlalarına asla dokunulmayacağı sözü verdi.
Her iki adayda, yerel seçimlerde aldıkları destekle ilk CHP iktidarında, belde ve köylerin tüzel kişiliklerinin hızla iade edileceğini, belediye tabelalarının yeniden asılacağını söyledi. 
Sözat: "Yağ Fabrikatörü mü size sahip çıkacak?"
Sözat, bu vaatlerin yerine gelebilmesi için destek istedi.
Sözat, "Ben, yıllardır sizin aranızda olan, sizin gibi çiftçi olan, ahır kokusunu iyi bilen bir insanım. Biz size çare olamazsak kimse olamaz. Size ayçiçeği ithal eden, sizin ayçiçeklerinizi almayan `yağ fabrikatörü` mü sahip çıkacak" diye konuştu.
CHP Milletvekili Havutça, Edincik ve Doğanpınar köyünde halka hitaben yaptığı konuşmalarında, hükümete verilen desteğin artık çekilmesi gerektiğini belirterek, "Tarla ve meralarınızı, belediyenizi elinizden alarak sizi cezalandıran bu hükümeti siz de cezalandırın. Bunun bir cezası olmalı, cezayı kesecek misiniz?" diye sordu.
Bandırma Belediye Başkan adayı Dursun Mirza, hükümetin köylünün elinden aldığı mera ve tarlaların mutlaka yine köylü için kullanılacağı, dokunulmayacağı sözü verdi.
Mirza, belde ve köylerin belediye olmaktan farksız bir şekilde hizmet vereceğini, köylerin çeşmelerini, bütün yol ve su ihtiyaçlarının karşılanacağını, yapılacak işlere köylü ile birlikte karar vereceklerini açıkladı. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false